Freemake Video Converter programleírás

 

 

 

Informatikai munkáimban az évek során több hasznosnál hasznosabb konvertáló programmal dolgoztam, de amióta megismertem az FVC-t, azóta a többit leszedtem, mivel ez a program gyakorlatilag minden napi szinten előforduló konvertálási problémát megold. Igen könnyen installálható, nagyon könnyen kezelhető, ingyenes és csomó hasznos funkcióval rendelkezik. Az csupán hab a tortán, hogy mindezek mellett magyar nyelvű. Lássuk mindezt részletesen!

 

 

 

Az alkalmazás honlapja: www.freemake.com Itt meg kell keresni a fenti logót és a programot már tölthetjük is le. Letöltött fájlméret: 1.2 Mbyte. Jelen cikk írásakor a legfrissebb verzió: 4.1.0.1. A program 1-3 havonta frissül, tehát érdemes nézni a frissítéseket! Bár jelen cikk csak az ingyenes verzióval foglalkozik, de létezik arany (gold) csomag, ami a fekete csíkok eltörlését végzi, exkluzív DVD-menüket és automatikus visszaállítást tartalmaz. Ezen felül létezik egy feliratok (subtitles) nevű csomag is, amivel feliratokat lehet adni a videóhoz, cserélni lehet a betűtípust, javítani a méretet, ráadásul mindezt igen egyszerűen! A kiegészítők mindegyikéhez jelenleg min. 10 $-nyi támogatás szükséges.

 

Még a telepítés megkezdése előtt érdemes kikapcsolni az összes futó böngészőt (tényleg mindet!), mert így könnyebb lesz a böngészők beépülőinek telepítése. A letöltött fájt futtassuk (ezt esetleg a kötözködő rendszereknél külön engedélyezni is kell), majd a következő ablak jelenik meg:

 

fvc01

 

Ez már egy nagyon kellemes fogadtatás! Az OK gomb megnyomása után jön a következő ablak:

 

fvc02

 

Engem személy szerint bosszant ez a felhívás, így ezt nem szoktam engedélyezni, de ez ízlés kérdése. A Tovább gomb után ez jön:

 

fvc03

 

Én köszönöm a javasolt programot, de ilyen programom már van (Advanced System Care) és ezt nem szeretném lecserélni, így a „Nem akarom...” kezdetűt fogadtam el.

 

fvc04

 

A „Teljes telepítés”-t érdemes választani, mivel ez kevesebb macerával jár, mint a másik lehetőség. A Tovább gombra kattintás után jön a tényleges telepítés:

 

fvc05

 

Ez általában igen gyorsan megtörténik. Mint a fenti képen is látható, a teljes programméret azért 27.94 Mbyte. További kattintás, beállítás nincs, így az eljárás végeztével a következő kép fogad:

 

fvc06