PDFCandy – a PDF-mindenes!

 

Sokat böngészem az internetet, így sok mindenbe véletlenül akadok bele. Ezt a weblapot viszont a fejlesztője, az IceCreamApps ajánlotta figyelmembe. Hasznossága egyértelmű, mivel igen sok műveletet lehet elvégezni vele: gyakorlatilag mindent, ami PDF-fel lehetséges. Nem kell hozzá komoly informatikai tudás, sem komoly szintű angol nyelvtudás, mivel a használata igen egyszerű.
Még egy indok: a pedagógus portfólió írása közben szembesültem azzal, hogy a rendszer mindig mindent csak PDF-ként fogad el. A logikáját őszintén nem értem, bár így könnyebben lehet leprogramozni!

A weblap maga: https://pdfcandy.com/

Alapvető kinézete:

PDFCandy weblap

A honlapot látva én sem hittem, hogy mindez gördülékenyen és ingyen működik, de tényleg erről van szó! Próbálkozzunk pár alapvető funkcióval!

Elsőként a JPG-ből PDF-be konvertálást próbáltam ki.

 

PDFCandy JPG to Word

Itt a kiválasztás után egyből be lehet emelni a konvertálni kívánt képeket akár a szokásos megnyitással, akár a húzás-és-ejtés („Drag & Drop”) technikával. Ha nem kívánjuk a fájlt letölteni, akkor fel lehet használni a saját Google Drive-ot vagy a Dropbox fiókot is.

PDFCandy kész

Utána kell megnyomni a „Convert 1 file(s)” gombot. A konvertálás pillanatok alatt megvan, így a kép fájl már letölthető, illetve megosztható.

PDFCandy JPG to Word

Ennyi! Semmi kötelező reklámra kattintás, semmi vízjel vagy egyéb jogi hercehurca, csak a legegyszerűbb megoldás!

PDFCandy kész

 

A rendszer egyszerűségén felbuzdulva elkezdtem tesztelni a weblapot, de ezidáig nem tudtam „kiakasztani”, illetve hibára kényszeríteni. Teszteléskor próbáltam sima DOC-ból készített PDF-et is visszakonvertálni – teljes sikerrel! A letöltött fájl azonnal szerkeszthető lett! Aztán egy 170 oldalas Oktatási Hivatal által kiadott PDF-fel próbálkoztam – ezt is 1-2 perc alatt visszaadta hibátlanul és azonnal szerkeszthetően! Utána sok mindent próbálgattam és a honlap tényleg kiváló!

Lássuk most az egyes szolgáltatások címét, bár maguk az ikonok is érthetőek!

1. sor:

PDF to Word

PDF-ből Word-be

Word to PDF

Word-ből PDF-be

PDF to JPG

PDF-ből JPG-be

JPG to PDF

JPG-ből PDF

Merge PDF

PDF-ek összefűzése

Split PDF

PDF-ek vágása

Compress PDF

PDF tömörítése

Unlock PDF

Jelszavazott PDF-ek jelszótalanítása

2. sor:

Protect PDF

PDF (jelszavas) védelme

Rotate PDF

PDF forgatása

Add watermark

Vízjel hozzáadása

Delete pages

Oldalak törlése

EPUB to PDF

EPUB-ból PDF-be

MOBI to PDF

MOBI-ból PDF-be

FB2 to PDF

FB2-ből PDF-be

PNG to PDF

PNG-ből PDF-be

3. sor:

TIFF to PDF

TIFF-ből PDF-be

BMP to PDF

BMP-ből PDF-be

ODT to PDF

ODT-ből PDF-be

Excel to PDF

Excelből PDF-be

PPT to PDF

(Powerpoint) PPT-ből PDF-be

PDF to BMP

PDF-ből BMP-be

PDF to TIFF

PDF-ből TIFF-be

PDF to PNG

PDF-ből PNG-be

Ha ez a látszólag rendetlenül összedobált halmaz nem lenne átlátható, akkor érdemes a fenti legördülő menükkel próbálkozni, mivel ott csokorba szedték a PDF-be konvertáló lehetőségeket (lásd a képen!), majd a PDF-ből valami mást létrehozó szolgáltatásokat, végül az egyéb eszközöket.

PDFCandy PDF-ből konvertálás

A honlap egyébként az alapértelmezett angol mellett német, francia, spanyol, portugál és orosz nyelven is használható – sajnos magyarul jelenleg nem!

Jó alakítgatást mindenkinek!

 

© TFeri.hu, 2017.febr.